Trump se teme că ar putea fi demis. Avertismentul lui pentru congresmenii „democrați tendențioși”

Trump se teme că ar putea fi demis. Avertismentul lui pentru congresmenii „democrați tendențioși
Publicat: 24/04/2019, 17:21

„Raportul Mueller, deși este a fost scris de politicieni democrați furioși și de cei care mă urăsc, și cu fonduri nelimitate (35.000.000 $), nu mă atinge cu nimic. Nu am făcut nimic rău. Dacă democrații tendențioși vor încearca vreodată să mă demită, prima dată voi merge la Curtea Supremă de Justiție. Nu doar că nu au fost constatate infracțiuni majore sau delicte, dar nu au fost comise deloc delicte de către mine. Toate delictele au fost comise de escroaca Hillary, de democrați, de Comitetul Național al Partidului Democrat și de polițiștii murdari, și i-am prins asupra faptului! Am așteptat raportul Mueller și am câștigat, iar acum democrații consideră Congresul ultima speranță!”, a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter.

Donald Trump a declarat luni că nu poate fi demis de Congres, argumentând, referindu-se la investigația privind ingerințele electorale ruse, că nu a comis niciun delict pasibil de procedura destituirii. „Cei care mă urăsc și democrații furioși care au scris raportul Comisiei Mueller sunt devastați că nu au ajuns la concluzia complicității. (…) Dar, deși nu a fost nicio complicitate și nicio acțiune de obstrucționare a justiției, democrații radicali de stânga nu vor să continue să emită legi pentru binele cetățenilor, vor să investigheze și să consume timp. Acest lucru generează costuri mari pentru țara noastră și îi va costa scump pe democrați în 2020!”, a transmis Donald Trump prin Twitter. „Doar infracțiunile majore și delictele pot conduce la demitere. Nu au existat delicte comise de mine (nicio complicitate și nicio acțiune de obstrucționare a justiției), deci nu mă puteți demite. Democrații au comis delicte, nu președintele dumneavoastră republican! (…)”, a subliniat Donald Trump.
Rugat luni, cu ocazia unui eveniment organizat la Casa Albă, să comenteze concluzia Comisiei Mueller că a încercat să obstrucționeze justiția dar subalternii nu au aplicat ordinele lui, Donald Trump a precizat: „Nu ignoră nimeni ordinele mele”. Întrebat dacă se teme de riscul demiterii, președintele SUA a răspuns, potrivit agenției Associated Press: „Nici măcar puțin”.
Partidul Democrat, majoritar în Camera Reprezentanților, va continua investigațiile în cazul președintelui Donald Trump, care riscă să fie vizat de procedura demiterii în cazul în care se va constata că a încercat să obstrucționeze justiția, a afirmat duminică Jerrold Nadler, un lider al opoziției. Partidul Democrat va continua investigațiile Congresului asupra activităților președintelui Donald Trump „pentru a afla în ce sens conduc dovezile”, a declarat Jerrold Nadler, președintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanților. „Obstrucționarea justiției, dacă se va confirma, ar fi o infracțiune pasibilă de procedura demiterii”, a atras atenția Jerrold Nadler, citat de postul tv NBC și de cotidianul The New York Times.
Camera Reprezentanților a emis, vineri, o ordonanță prin care somează Departamentul Justiției să transmită Congresului SUA versiunea completă a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigațiilor în cazul ingerințelor electorale ruse. Jerrold Nadler, președintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanților, a cerut Departamentului Justiției să se conformeze solicitării până pe 1 mai.
Comisia Robert Mueller nu a formulat recomandări de inculpare a lui Donald Trump pentru obstrucționarea justiției, dar președintele nu a fost exonerat, decizia urmând să aparțină Congresului, notează agenția AP. „Comisia pentru Afaceri Judiciare trebuie și are dreptul de a vedea versiunea completă a raportului și dovezile referitoare la practicile de până acum”, a argumentat Nadler.
Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiției versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerințele electorale ruse și presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump și Moscova. Secretarul Justiției, William Barr, care este și procuror general, a redactat raportul, ținând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.
Donald Trump a denunțat „nebunescul raport Mueller” elaborat de politicieni „democrați” care îl urăsc
Președintele SUA, Donald Trump, a denunțat „nebunescul raport” elaborat de procurorul special Robert Mueller, despre care crede că este opera unor politicieni „democrați” care îl urăsc. „Sunt făcute afirmații despre mine de anumiți oameni, în nebunescul raport Mueller, scris de fapt de 18 democrați furioși care mă urăsc; sunt afirmații fabricate și total neadevărate. Este vorba de o farsă lansată în mod total ilegal și care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a transmis Donald Trump prin Twitter.
Președintele SUA, Donald Trump, s-a temut că investigația privind ingerințele ruse îi va aduce „sfârșitul mandatului” și a încercat să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, arată raportul comisiei de anchetă. Conform raportului Comisiei Robert Mueller, în mai 2017, când a aflat că Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, l-a numit pe Robert Mueller procuror special responsabil de investigația privind ingerințele electorale ruse și presupusa colaborare a echipei sale de campanie cu Moscova, Donald Trump a declarat: „Este teribil. Acesta este sfârșitul președinției mele”.
În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucționarea justiției, președintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Donald „Don” McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situații de „conflict de interes” și trebuia „înlăturat”. Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul.
În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acțiuni ale președintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucționării justiției, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. „Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acțiunile publice ar fi motivate de o intenție coruptă, puterea președintelui de a influența acțiuni, persoane și evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenția prin mijloacele de comunicare în masă. Și niciun principiu juridic nu exclude acțiunile publice din statutul actelor de obstrucționare a justiției”, a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey și la cazul lui fostului consilier prezidențial Michael Flynn.
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia și nici acțiuni de obstrucționare a justiției. „Nu a fost nicio complicitate și nicio acțiune de obstrucționare a justiției. Jocul s-a încheiat pentru cei care instigă la ură și pentru democrații radicali de stânga”, a transmis Donald Trump, prin Twitter, după publicarea versiunii redactate a raportului Comisiei Robert Mueller. Liderii opoziției din SUA, Nancy Pelosi și Chuck Schumer, au constatat că există „diferențe puternice” între interpretarea secretarului Justiției, William Barr, și ceea ce scrie în raportul Comisiei Robert Mueller despre presupusa obstrucționare a justiției de către președintele Donald Trump.
Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună...
Ce se întâmplă dacă țineți pâinea la frigider, de fapt. Efectul la care nu v-ați...
Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar. Denunțătorul, amenințat că...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
O româncă din Italia a fost găsită într-o râpă adâncă de 30 de metri, după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Vouchere de 200 DE EURO decise în România. Cine sunt cei care VOR PRIMI sumele
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Preşedintele Cehiei a suferit un accident. Care este starea de sănătate a liderului ceh
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
(P) Ulei pentru cutie de viteze manuală: caracteristici de care să ții cont pentru ca...
×